HTML

Tanzablog

Tapasztalatok Tanzániában

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Érdekes túra lehetett. Na, erről érdemes blogot írni! (2009.10.22. 15:02) Láttam Afrikát
  • V.Emil: Kuburudisho murua = Always Coca Cola (2008.12.06. 21:09) Arusha - Dar es Salaam
  • V.Emil: A vízszintemet meg az aranymetszést eladom egy zanzibári kirándulásért... (2008.12.06. 20:44) Zanzibár
  • mérienn: Ez tündéri, mennyire aranyosak és lelkesek a gyerkőcök! És persze éljenek a little green jumpingok... (2008.11.24. 15:40) Iskola
  • V.Emil: Idézek: "Az állam szép bevételt és aadókat húz az iparágból, de tisztviselői nem törik össze magu... (2008.11.19. 15:48) Mai meeting 2 / munka 2

Linkblog

Archívum

Így kezdődött

2008.10.16. 23:16 tanzablog

 

A cég, ahol dolgozom elindított egy kezdeményezést. Fejlődő országokban különböző civil szervezetek mellé küldi munkatársait 9-10 fős csoportokban egy hónapra. Segítünk kisvállalkozóknak üzleti tervek kidolgozásában, diákok oktatásában, kommunikációs- és marketingtervek készítésében, informatikai fejlesztésben, fenntartható turizmust építő programok elindításában. Nem gondolkodtam sokáig a jelentkezésen. Tetszett az ötlet maga, mert ez nem egyszerűen egy adományozási akció: tudást viszünk, kapcsolatokat építünk, és magunk is olyan tapasztalatokra teszünk szert, amelyre más körülmények között nem kerülhetne sor. Közelről megismerünk teljesen eltérő kultúrákat és gondolkodásmódokat. A cél nem az, hogy ’megmondjuk a frankót’ a végeken, hanem, hogy együtt dolgozzunk, közösen találjunk ki jó ötleteket, mindenki adjon és kapjon, tanuljon és tanítson. A feltételek korrektek. Egy hónap felmentés az otthoni munkavégzés alól, a gyógyszerek, oltások, utazás és biztosítás költségei fedezve. Természetesen a jelentkezőknek - akik ötször annyian voltak, mint ahányan befértek a programba - is meg kell néhány komoly feltételnek felelniük. Eddig nagyon pozitívak a tapasztalatok, ezért még jelentősen megemelik majd a létszámot.

Tegnap egy mellékletekkel megtűzdelt e-mail formájában komoly segítséget kaptam Király Györgytől, a Tanzánia Barátai Alapítvány vezetőjétől, rengeteg információt éttermekről, látnivalókról, kapcsolatokról. http://www.tanzania-baratai.hu/tba_hun.htm Az alapítvány jelenleg egy iskola felépítésén dolgozik.

Tanzánia messze van. Reggel Kelenföldről indultam, most Bécsben ülök egy kávézóban. Csendes, langyos és kicsit fülledt az este egy nemrég lezúdult, nyárba illő felhőszakadás után. Kora reggel indul majd a gép. Zürichi átszállást és kenyai leszállást követően késő este érkezik Tanzániába, Dar Es Salaam-ba. Még soha nem jártam a déli féltekén.

Egy kollégám, aki velünk lesz, megkérdezte egy segélyszervezetnek dolgozó ismerősét, mi az, amit feltétlenül vinni kell Afrikába. Az egyik legfontosabb útravaló a fénykép, hangzott a tanács. Akikkel megismerkedünk majd, szeretnék megérteni, honnan jöttünk, milyen az országunk, kik a családtagjaink, a barátaink. Huszonöt képet viszek el. Mátrai szőlőhegy, Kis-Balaton, a Pilis télen, a Pilis ősszel, a budai vár, családtagok, a bringás csapat, a fekete macskánk (majd elmagyarázom, hogy ”this is the Hungarian lion”), vagy pannon puma, vagy mi.
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tanzablog.blog.hu/api/trackback/id/tr17717966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LadyBlue 2008.10.21. 09:51:08

Gábor,

örülünk, hogy szerencsésen megérkeztél! Várjuk az utazás részleteit és az első benyomást az országról :)

És egy apró pontosítás: ne kicsinyítsük le a "kiválasztottak" érdemeit, nem 5-szörös, hanem 50-szeres volt a túljelentkezés!

Márta 2008.10.21. 11:29:27

Éljen! tehát megérkeztél és mint olvasom le vagy nyűgözve :)))

szuper jó és hasznos időtöltést neked!

alig várom, hogy olvassam a bejegyzéseidet, tehát jó, ha részletesen beszámolsz mindenről!!

puszik és vigyázz magadra nagyon! Tudod, ott nem olyan a tigris mint nálunk :))

Metno 2008.10.21. 16:46:10

Nagyon profi, színes írások, Gábri! :-) Az ember legszívesebben felkerekedne, hogy odautazzon azonnal a néhány szűk keresztmetszet - a sajátos, túlélésre hajtó közlekedési megoldások, és nagy számú biztonsági őr - ellenére. :-)

Várjuk a további bejegyzéseket! Puszi és have fun!
süti beállítások módosítása