HTML

Tanzablog

Tapasztalatok Tanzániában

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Érdekes túra lehetett. Na, erről érdemes blogot írni! (2009.10.22. 15:02) Láttam Afrikát
  • V.Emil: Kuburudisho murua = Always Coca Cola (2008.12.06. 21:09) Arusha - Dar es Salaam
  • V.Emil: A vízszintemet meg az aranymetszést eladom egy zanzibári kirándulásért... (2008.12.06. 20:44) Zanzibár
  • mérienn: Ez tündéri, mennyire aranyosak és lelkesek a gyerkőcök! És persze éljenek a little green jumpingok... (2008.11.24. 15:40) Iskola
  • V.Emil: Idézek: "Az állam szép bevételt és aadókat húz az iparágból, de tisztviselői nem törik össze magu... (2008.11.19. 15:48) Mai meeting 2 / munka 2

Linkblog

Archívum

Köszönöm a kommenteket 2

2008.11.06. 07:41 tanzablog

gigahertz.co.hu Komment erre: Tanzablog / Arusha nemzeti park
 

Sas, nagyon jó az oldalatok, tetszik a mellébeszélés nélküli stílus! A kérdésnek (nem tudom hogy megy ez arrafelé, hagyományos udvarlás, vagy az apjával kell megalkudni) utánajárok. Amit már most tudok, hogy a szépségideál nem egyezik az európaival. A nagyobb derékbőséggel rendelkező férfiaknak például nagyobb az esélyük. A szegénység miatt itt a teltebb ember a különleges, vagy kívánatos. Még a szavuk is más erre. Ha például valaki túlsúlyos, akkor azt mondják rá, egészséges, healthy. Ha még annál is túlsúlyosabb, akkor pedig azt mondják, nagyon egészséges, very healthy. A maszáj törzseknél meg az egyik legfontosabb tényező, hogy hány marhád van. Még az sem érdekes, sovány-e az a marha a számosságuk a döntő. Szóval a recept: szedj fel magadra pár kilót, tenyéssz marhát, és jelentősen nőnek az esélyeid :)

Sarruken Komment erre: Tanzablog / Arusha nemzeti park
Arusha nemzeti park El tudtam volna szórakozni itt a gépemmel...

Ez fotósparadicsom, biztos nagyon élveznéd.

 2008.11.04. 10:47 • nsepp Komment erre: Tanzablog / Arusha nemzeti park

Éjszaka a vadonban tábortűz mellett? Kipróbálnád?
Igen, ha jó a társaság, és van néhány vadászfegyver a közelben…
 
 2008.11.01. 00:04 • szöpeti
Komment erre: Tanzablog / Mai meeting
Szerintem Te meg én összefoghatnánk. Kezdjük el terjeszteni, hogy ne vezessük a naptárainkat és ne akkor foglalkozzunk a problémákkal, amikor mások azt célszerűnek tartják, hanem akkor amikor kedvünk van hozzá.

Ebben benne vagyok. Csak ez az egyetlen probléma, hogyan kezdjünk hozzá. Mert ugye, először meg kel beszélnünk, miképpen terjesztjük majd a hakuna matata szemléletet. Ám ha jó embereket választunk, akkor senki nem jön el a megbeszélésre. Ez megint valami tyúk-tojás problémának tűnik.
 
 2008.10.29. 14:15 • sarruken [Tag]•
Komment erre: Tanzablog / Safari
Gábor, feltétlen vedd fel a kapcsolatot a helyi utazásszervezőkkel, hogyha mi is meg akarjuk nézni ezt a környéket, ne a méregdrága európai irodákkal kelljen szerveztetni az utunkat:)

Ha sikerül elindítani az oldalt, amit tervezünk, akkor közvetlenül is kérhetsz majd ajánlatot, és az irodák is közvetítők nélkül találnak helyi partnert.

V.Emil:
A hegedűs hasonlat nagyon találó!

 2008.10.29. 13:16 • LadyBlue [Tag]•
És a szúnyogok?

Teljesen különbözőek az otthoniaktól. Kicsik, nagyon gyorsak, és cikk-cakkban repülnek, nem olyan komótosan, mint a balatoniak. Szinte lehetetlen lecsapni őket a levegőben. Erős, nagyon gyors, határozott ütést kell mérni rájuk, ha a falon vannak. Párat már szétkentem. Minden ágyat hálóval védenek, mert hiába a szúnyogháló az ablakon, megtalálják az utat a szobákba, már csak azért is, mert errefelé az éghajlat és a hakuna matata miatt egyetlen nyílászáró sincs rendesen a helyén, és a hézagokon bejönnek. Még nincsenek sokan, de egyszer esett az eső, és utána érezhetően megnőtt a számuk. Sötétedéskor nem tanácsos zöld területen kint lenni, és szedni kell a meflokint, amitől kicsit lelassul az ember.

 2008.10.29. 10:19 • Márta
Komment erre: Tanzablog / Safari
te készitetted a fotót? :))

A fotókat én készítem egy lassan nyugdíjaskorú Fuji S3000-el. Nagy élvezet lenne egy DSLR komoly objektívvel, ugyanakkor macerát is jelente, nagyon kellene óvni, és már biztos tele ment volna porral. Azzal főzök, ami van:)
 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tanzablog.blog.hu/api/trackback/id/tr47753341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szöpeti 2008.11.06. 09:45:50

Kipróbáltam, sajnos nem segít a cuccos fényképezőgép. Egyrészt hiába mész a legdrágább fényképezőgéppel, mindig fogsz jönni, hogy neked egy kicsit jobb kéne. Másrészt meg az, hogy milyen lesz a fénykép az nagyrészt azon múlik, aki tartja a gépet és nem a fényképezőgépen.

És ezt a hakuna matata szemléletet tényleg el kéne kezdeni terjeszteni. Te értesz a kommunikációhoz én pedig állati bambán tudok nézni. Szerintem ideális a csapat. Keresünk még pár embert, aki nem szeret dolgozni, és együtt megváltoztatjuk a világot.

kosza 2008.11.06. 16:46:59

Gábor, nagyon tetszik a blog, a fényképek lenyűgözőek (nem látszik, hogy nyugdíjaskorú lenne géped). Olyan mintha mindennap nézhetném egyik kedvenc lapomat, A Földgömböt.
süti beállítások módosítása