HTML

Tanzablog

Tapasztalatok Tanzániában

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Érdekes túra lehetett. Na, erről érdemes blogot írni! (2009.10.22. 15:02) Láttam Afrikát
  • V.Emil: Kuburudisho murua = Always Coca Cola (2008.12.06. 21:09) Arusha - Dar es Salaam
  • V.Emil: A vízszintemet meg az aranymetszést eladom egy zanzibári kirándulásért... (2008.12.06. 20:44) Zanzibár
  • mérienn: Ez tündéri, mennyire aranyosak és lelkesek a gyerkőcök! És persze éljenek a little green jumpingok... (2008.11.24. 15:40) Iskola
  • V.Emil: Idézek: "Az állam szép bevételt és aadókat húz az iparágból, de tisztviselői nem törik össze magu... (2008.11.19. 15:48) Mai meeting 2 / munka 2

Linkblog

Archívum

Arusha Nemzeti Park

2008.11.04. 07:40 tanzablog

 

Galéria (Arusha Nemzeti Park)

Nem a legismertebb, legfelkapottab, de élmény itt is bőven éri az érdeklődőt. Arusha várostól rövid autóútra fekszik a bejárat, a Meru hegy lábánál. Itt nem csak autós vadnézésre nyílik lehetőség, de fegyveres vadőr kíséretében kisebb túrákat is lehet tenni. Az állatok megszokták az ember jelenlétét, a hegy lábánál legelésző kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák 40-50 méterre megközelíthetők. A Meru vulkáni képződményénél a magasság emelkedésével a szavannát egyre dúsabb vegetáció, sűrű, zöldellő erdő váltja, élőhelyet adva madaraknak, leopárdnak, s több majomfajtának. Oroszlánok erre nincsenek, így a helyi zebráknak nagyobb az esélyük megérni a tisztes öregkort. Elődeink is errefelé ugráltak fáról-fára valamikor, időnként egymásra vicsorogva, időnként békességben, amíg az egyiknek eszébe nem jutott, hogy lemásszon, és elterjedjen a Földön.
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tanzablog.blog.hu/api/trackback/id/tr13748765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nsepp 2008.11.04. 10:47:32

Szép lehet a vidék, meg biztos a hangulata is különleges.

Éjszaka a vadonban tábortűz mellett? Kipróbálnád?

Ezt a majom-vonalat már többször felvetetted, nyilván emlékeztetnek feltételezett rokonaink valamelyik magyar politikusra vagy médiaszemélyiségre. Az itteniek közül néhánynál biztosan okosabbak az ottainak közül sokan. Egy hosszabb csereüdültetéssel talán mindenki jól járna.
A szállásadónőt pedig jó, hogy megnevelted, jót mosolyogtam az akciódon.
Írjál a gasztronómiai attrakciókról is!
Meg valami különleges ízeltlábú csoda, amitől félni lehet stb... ?
Hakuna matata, mennem kell pihenni.
n.

sarruken 2008.11.04. 14:26:14

Te mázlista!!:) El tudtam volna szórakozni itt a gépemmel...

AJ · http://www.adamjuditfoto.hu 2008.11.04. 19:13:13

Halihó!
Nagyon tetszik a blogod és piszkosul irígyellek amiért ott lehetsz!
Aztán a sok munka és kirándulgatás, fényképezgetés mellett el ne feledkezz a legfontosabbról: összeszedni valami szemrevaló fekete lyányt! :)) Nem tudom hogy megy ez arrafelé, hagyományos udvarlás, vagy az apjával kell megalkudni és mittomén 8 birkáért meg 4 disznóért már tied is e menyecske. Akárhogy is, de rá kéne feküdni a dologra, végülis nem jár az ember minden évben Tanzániában. :))
süti beállítások módosítása