HTML

Tanzablog

Tapasztalatok Tanzániában

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Érdekes túra lehetett. Na, erről érdemes blogot írni! (2009.10.22. 15:02) Láttam Afrikát
  • V.Emil: Kuburudisho murua = Always Coca Cola (2008.12.06. 21:09) Arusha - Dar es Salaam
  • V.Emil: A vízszintemet meg az aranymetszést eladom egy zanzibári kirándulásért... (2008.12.06. 20:44) Zanzibár
  • mérienn: Ez tündéri, mennyire aranyosak és lelkesek a gyerkőcök! És persze éljenek a little green jumpingok... (2008.11.24. 15:40) Iskola
  • V.Emil: Idézek: "Az állam szép bevételt és aadókat húz az iparágból, de tisztviselői nem törik össze magu... (2008.11.19. 15:48) Mai meeting 2 / munka 2

Linkblog

Archívum

Köszönöm a kommenteket!

2008.10.27. 08:45 tanzablog

Kanga,
Köszönöm a jókívánságokat,


V.Emil,
Szívesen megyek a Rám Szakadékba, ha csak felfelé kel menni. Végül hozzájutottunk széles sávhoz is a szervezetnél, ahol dolgozunk. Bár nem számíthatunk a hazai sebességre és megbízhatóságra, elég tűrhetően működik.


Sarruken,
Azt hiszem, hogy az itteni emberekről készült felvételek talán még a természetfotókat is túlszárnyalnák. Rengeteg egzotikus arc, színes ruhák, törzsi öltözékek… De ez nehéz műfaj, nem ugorhatok valaki elé oda, hogy na most lefényképezlek.


Gyuri62,
a fényképeid mindenkinek nagyon tetszenek. A pálmát egy téli pilisi képed viszi el, a helyiek percekig nézegetik. A sör nagyon jó, tiszta, fejfájásmentes. De a helyi sörök között egyáltalán nincs barna, szerintem nagyon jól menne itt egy kis privát sörfőzde. Ami még szintén működne, az egy számítógépes vállalkozás, amelyik hálózatokat rak össze, weboldalakat lő fel, kisebb alkalmazásokat készít, meg szerelgeti a gépeket. Nagyon korlátozott az ilyen irányú tudás, és sokat is kérnek érte. Egy teljesen alapszintű, tíz statikus html oldal létrehozásáért 800 dollárt szoktak fizetni.


Szöpeti,
Nagyon köszönöm a követelések egyértelmű megfogalmazását. Igyekszem megfelelni, több képet küldeni, és nyitok az ongo-n egy albumot. A Kilimandzsáró kimarad, mert felkészülés és jól megválogatott öltözék kell hozzá. Az utóbbit lehet kölcsönözni, az elsőt nem. De egy dola-dola megállóban szívesen elrejtek valamit.
Jó sok feladatot adtál, lássuk:
A holland maszáj férjéről – ilyen nincs, de van más maszáj helyette
fehér emberekről – az van otthon elég
fish&chips-ről – ezt nagy ívben elkerülöm, de megígérem, lesz éttermi beszámoló
szállodáról – erről is lesz egy kis történet
Hol dolgoztok? Mit csináltok?
Már ez is készül, de meg kell ígérned, hogy küldesz jó ötleteket.
Milyenek a társak? – ezt megoldottam.
Ha esetleg találsz olyan zimbabwei gazdagot, aki egyedül már nem tudja a pénzét számolni – nagyon kicsi az esély, hogy összefussak ilyen emberrel, de a szállásadónőm pont zimbabwei. Nemsokára írok róla.
 
E,
A harcosoknak nincs lándzsájuk, de nem szívesen keverednék velük összetűzésbe.


Mérienn & LadyBlue,
Jambo = hogy vagy (hello)
Mambo=dolog
Jambo mambo= hogy mennek a dolgok?
A jumbo nem jelent semmit, egy európai meseíró egyszer ezt a nevet adta egy elefántnak, azóta keveredett össze minden.
Az elefánt = tembo.
Az ungabunga sem jelent semmit, de azt a kellemes időtöltést biztos nem, amit a közismert bennszülöttes viccben, ezért nyugodtan ki lehet mondani ezt a szót itt is.


Barbi, P, Metno,
igyekszem használható írásokat küldeni, de mindenképpen szóljatok akkor is, ha valami nem tetszik. Azt persze csak magánlevélben:) Nemrég kaptam egy kritikát, és nagyon örültem neki.
 

Márta,
Tigris nincs. De oroszlán van helyette.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tanzablog.blog.hu/api/trackback/id/tr56733766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eis 2008.10.27. 10:11:47

jambo mambo, ehhh az oek -ban kapott anyagokra lehet inni? "A sör nagyon jó, tiszta, fejfájásmentes."
süti beállítások módosítása