HTML

Tanzablog

Tapasztalatok Tanzániában

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Érdekes túra lehetett. Na, erről érdemes blogot írni! (2009.10.22. 15:02) Láttam Afrikát
  • V.Emil: Kuburudisho murua = Always Coca Cola (2008.12.06. 21:09) Arusha - Dar es Salaam
  • V.Emil: A vízszintemet meg az aranymetszést eladom egy zanzibári kirándulásért... (2008.12.06. 20:44) Zanzibár
  • mérienn: Ez tündéri, mennyire aranyosak és lelkesek a gyerkőcök! És persze éljenek a little green jumpingok... (2008.11.24. 15:40) Iskola
  • V.Emil: Idézek: "Az állam szép bevételt és aadókat húz az iparágból, de tisztviselői nem törik össze magu... (2008.11.19. 15:48) Mai meeting 2 / munka 2

Linkblog

Archívum

Team

2008.10.24. 11:56 tanzablog

Arusha város legnépszerűbb kávézójában, a Via Via-ban töltöttük az estét. A fehér tulajdonos jó ízléssel és nagy érzékenységgel olyan helyet teremtett a belvároshoz közeli ligetben, amelyet mindenki szeret.

A közönség színes. Fehérek, afrikai és amerikai feketék, maszájok. Városlakók, utazók, nemzeti parkoknál dolgozók, önkéntesek, egyetemisták, sőt még ENSZ tisztviselők is. Nyolc fős csapatunk jól illeszkedik a hely hangulatához. Három amerikai, egy japán, egy indiai, egy izraeli, egy fülöp-szigeteki és egy magyar.

Nagyon sokat tanulunk egymástól. Az amerikaiak az első napokban kritikus megjegyzéseim miatt negatívnak hisznek, de aztán egyre jobban figyelnek gondolataimra. Hey, do not be so Central European, mondja koordinátorunk, Amanda, aki egy évet élt Oroszországban, így elfogadom, hogy amennyiben egy eszköz nem működik, vagy rosszul találták ki, az a dolog nem crap, hanem challenging. Őket pedig arra próbálom nevelni, lássák be, néha érdemes megkeresni a lényeget a helyett, hogy action item-et, project map-et, esetleg debriefet készítsünk, s időnként megéri megkérdőjelezni valamit akkor is, ha azt adottnak hisszük, vagy pedig valamikor egy nagy ember mondta rá azt, így legyen.

A közös munka során mindenki egy olyan darabkát tesz be tudásából, személyiségéből, kulturális hátteréből a közösbe, amelyre más nem lenne képes.

Ikue, japán kolléganőm mindenkit levesz a lábáról figyelmességével és törékenységével. Ő az, aki utánad hozza az étteremben felejtett sapkát, vagy finoman megfog, mielőtt egy jobbról érkező autó elé lépnél. Anshuman, indiai társunk megbízható, rendkívül pontos és nagyon ért a matekhoz. Dolev, izraeli kutatómérnökünk segít visszahozni a társaságot a földre, amikor valakit túlságosan elragad a stratégiagyártás, vagy a projekttervezési láz. Mivel mindketten kis országból jöttünk, jól megértjük egymást. Tom a Fülöp szigetekről megállás nélkül mosolyog. Akárhányszor összefut valamelyikünkkel, azonnal mond néhány kedves szót, még mielőtt egy hang is kijönne a másik torkán. Katherine nevetését akkor is lehet hallani, ha nem látod. Mindenhez nagyon pozitívan áll hozzá, s ez átragad környezetére is. Bobbi megértő, megfontolt személyiség hatalmas élettapasztalattal. Minden mondatának súlya van. David rendkívül energikus, nagyon gyorsan jár az agya, s mindig új ötleteken töri a fejét. Senki nem unatkozik mellette. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tanzablog.blog.hu/api/trackback/id/tr87729586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása