HTML

Tanzablog

Tapasztalatok Tanzániában

Friss topikok

  • alibabaesanegyvenhattyu: Érdekes túra lehetett. Na, erről érdemes blogot írni! (2009.10.22. 15:02) Láttam Afrikát
  • V.Emil: Kuburudisho murua = Always Coca Cola (2008.12.06. 21:09) Arusha - Dar es Salaam
  • V.Emil: A vízszintemet meg az aranymetszést eladom egy zanzibári kirándulásért... (2008.12.06. 20:44) Zanzibár
  • mérienn: Ez tündéri, mennyire aranyosak és lelkesek a gyerkőcök! És persze éljenek a little green jumpingok... (2008.11.24. 15:40) Iskola
  • V.Emil: Idézek: "Az állam szép bevételt és aadókat húz az iparágból, de tisztviselői nem törik össze magu... (2008.11.19. 15:48) Mai meeting 2 / munka 2

Linkblog

Archívum

Hakuna matata & AWA

2008.10.22. 11:47 tanzablog

Galéria (Arusha)

Végre gyalog megyünk a városba, találkozóra egy partnerrel. Minden stimmel, csak a partner nincs sehol. Illetve nem ott, és nem akkor jelenik amikor várjuk. Ez egyáltalán nem probléma. A nap huszonnégy, a hét százhatvannyolc, az év nyolcezer-hétszázharminchat órából áll, így semmi nem akadályozza meg, hogy máskor és máshol fussunk össze. Itt az európai, vagy az észak-amerikai pörgés és stressz ismeretlen. Aminek meg kell történnie, megtörténik. Ami pedig nem történt meg, az nyilván nem volt elég fontos. Különben is hakuna matata – no problem, és AWA – Africa Wins Again. Az élet így sokkal egyszerűbb.

Az utcán sokan fordulnak az idegenhez. Jambo, where are you from? Ismerkedésnél a nyerő mondat: Magyarországról jöttem, Európából, és egy önkéntes szervezetnek dolgozom. Ez szimpátiát ébreszt. Aki csak pénzt remél, vagy csak el akar adni valamit, azon nyomban eltűnik, aki marad, az kíváncsi, és érdemes vele pár mondatot váltani.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tanzablog.blog.hu/api/trackback/id/tr28726216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LadyBlue 2008.10.23. 08:52:29

Szia Gábor!

Ez a világ aztán merőben eltér a mi kis európai kultúránktól! Ilyenkor tényleg az a legjobb recept, ha az ember rögtön alkalmazkodik a helyi viszonyokhoz. Ez a hakuna matata például abszolút szimpatikus :) Hozzál belőle nekünk is, amikor hazajössz!!!

És a Jumbo is jópofa megnevezés. Először azt hittem, ez valami elefánt név, aztán némi kutatás után kiderült, hogy ez csak egy "hello" szuahéli nyelven. Egyébként mennyire beszélnek angolul? Nektek is van tolmácsotok a munkához?

És az idő? Látom, a helyiek már sálban járnak ...

Csak így tovább, és várjuk a további beszámolókat!
süti beállítások módosítása